Adlıhan Dere yeniden başkan
Kaş’tan Gazipaşa’ya 'kırmızı'da birlik hattı
Alanya ve Gazipaşa’da Dere rüzgarı esti
Başkan Dere: “Milli egemenlik ruhu, çocuklarımızın umudundadır”
Serik’te birlik güçlendi, istikrar pekişti
Dere, başkanlarla Doğu turunda
Başkan Dere, oda ziyaretlerine Korkuteli ve Elmalı’da devam etti
Finike Sicil Bürosu tartışmalarına Başkan Dere’den net cevap
TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 21. AESOB Olağan Genel Kurulu'nda delegelerin teveccühüyle yeniden başkan seçilerek güven tazeledi
AESOB 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Antalya esnaf ve sanatkar teşkilatı, tercihini tecrübeden, güvenden ve istikrardan yana kullandı. 110 bine yakın esnaf ve sanatkarın temsilcisi olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, genel kurul delegelerinin teveccühüyle yeniden AESOB Başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Divan Başkanlığında, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Coşar, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Metin Taylan Dikmen, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, MHP Antalya İl Başkanı Sadullah Güneş, İYİ Parti Antalya İl Başkan Vekili Yusuf Esen, BBP Antalya İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Antalya İl Defterdarı İlhan Karayılan, Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan’ın katılımıyla düzenlendi.
Genel kurul programı, Başkan Adlıhan Dere ile Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin göreve geldikleri günden bu yana hayata geçirdiği hizmetleri, projeleri, kurum ve kuruluşlarla yürütülen temasları ve Antalya esnaf ve sanatkar teşkilatı adına yapılan çalışmaları anlatan faaliyet filmiyle başladı.
Buna göre AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin yönetim kurulu asil üyeleri Bayram Dal, Mehmet Ali Gülaçtı, Hulusi Tırık, Ünver Dağlar, Mesut Kurtoğlu, Selçuk Çınar, Velittin Yenialp, Mehmet Doğan; yönetim kurulu yedek üyeleri Ali İhsan Özdemir, Ömer Faruk Yılmaz, Halil Efe Çevik, Mustafa Tıraş, Mehmet Ali Kaya, Yusuf Erdemir, Bekir Özbey, Sezai Bostancı, Ekrem Keskin oldu. Denetim kurulu asil üyeleri ise Okay Çelik, Ali Çalışkan, Durmuş Ali Akkaya, Mahmut Kemal Perçin, Bülent Kaplan iken; denetim kurulu yedek üyeleri İsmail Çağlar, Hüseyin Değirmenci, Halil Kayaer, İsmail Bakaç, Kemal Evyapan olarak yer aldı. Disiplin kurulu asil üyeleri Sercan Çobanoğlu, Hüseyin Alataş, Fatih Yenice, Mustafa Aksoy, Harun Önal; yedek üyeleri ise Fatma Altıntaş Kaplan, Emrah Demirli, Merve Songur, Alper Sert, Necati Suveren olarak belirlendi.
TECRÜBE, GÜVEN VE İSTİKRARLA ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
Genel kurulda esnaf ve sanatkar camiasına seslenen TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren AESOB’un büyümesi, gelişmesi ve hem Antalya’da hem de Türkiye genelinde söz sahibi bir konuma ulaşması için büyük bir çaba ortaya koyuyoruz. 110 bine yaklaşan üyesiyle Türkiye’nin 4’üncü büyük birliği olan AESOB çatısı altında tecrübe, güven ve istikrarla; Ahilik kültürünün 700 yıllık geleneğini yaşatmanın onuru ve gururu ile huzurlarınızdayım. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nda Başkanvekilliği gibi çok önemli bir mevkiye 110 bin Antalya esnafının sahip olması da gücümüze güç katıyor. AESOB’un bugün ulaştığı büyük güçle, elde ettiği başarılarla ve Antalya için birleştirici güç haline gelmesiyle bu ailenin bir ferdi olarak gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
TOST MAKİNESİNDEN BAŞLAYAN KARİYER
Esnaf mücadelesinin alın teri, emek ve onur üzerine kurulu kutsal bir mücadele olduğuna dikkati çeken AESOB Başkanı Dere, kendi esnaflık yolculuğunu da paylaşarak, “Esnafın mücadelesi kutsaldır. Ekmek parası kazanmak, ailesinin geçimi için gece gündüz çalışmak, gururuyla alın teri dökmek her esnaf için onurdur. Ben de Adlıhan Dere olarak bir tost makinesi önünde başladığım bu kutsal mücadeleyle bugünlere geldim. Alın terimi katık ettim; esnaf için mücadelemi odada, belediye meclisinde, encümende, konfederasyonda sürdürdüm. Bu kutlu mücadelede benimle yol yürüyen, desteğini her zaman hissettiğim siz değerli başkanlarıma ve yönetim kurulu üyelerime teşekkür etmek boynumun borcudur” diye konuştu.
GÜCÜMÜZ BİRLİKTEN, BAŞARIMIZ EMEKTEN
AESOB’un bugün Antalya’da esnafı ilgilendiren her konuda görüşüne başvurulan, kentteki çalışmalarda gücüne ihtiyaç duyulan bir birlik haline geldiğini belirten Dere, “Esnafımızla, kentimizle ilgili alınacak her kararda görüşlerimiz soruluyor. Antalya’mızdaki her toplantıda, her açılışta, her organizasyonda var olmamız isteniyor. AESOB bu büyük gücü, 110 bin kişilik dev esnaf ve sanatkar ailesinden alıyor. Güçlü esnaf, güçlü oda, güçlü birlik diyerek yola çıktık. Şimdi ne mutlu ki esnafımız güçlü, odalarımız güçlü, birliğimiz güçlü” dedi.
TESK Genel Başkan Vekili Dere, “Birlikte Güç Var” anlayışıyla Kaş’tan Gazipaşa’ya esnafın gözü, kulağı ve sesi olduklarını ifade ederek “Ne başardıysak hep birlikte başardık. ‘Gücümüz Birlikten’ dedik, birlik olduk, birliğimize güç kattık. Biz tüm icraatlarımızı sizlerle birlikte yaptık, başarılarımızı hep birlikte elde ettik” ifadelerini kullandı.
HİZMETİN VE ÇÖZÜMÜN ADRESİ AESOB
Konuşmasında AESOB’un Türkiye’de ilk ve tek olarak hayata geçirdiği bazı proje ve hizmetlere de değinen Başkan Adlıhan Dere, “Türkiye’de ilk kez kendi hizmet binamızda SGK, Defterdarlık, İŞKUR ve PTT çözüm masalarını esnafımızın hizmetine sunduk. Türkiye’de ilk kez Avrupa Birliği hibesi alarak Mesleki Yeterlilik Merkezi kurduk. Türkiye’de ilk kez su ve atıksu eğitimiyle sertifika verdik. TESK-UNICEF iş birliğiyle gerçekleştirilen projeye Türkiye’deki 11 ilden biri olarak paydaş olduk. Başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, siyasi parti genel başkanlarımız, valimiz, belediye başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızla daima irtibat halinde olduk. Ziyaret ettik, birliğimizde ağırladık. Esnaf ve sanatkarlarımızın haklarını savunduk; ürettiğimiz projeler ve dile getirdiğimiz önerilerle sorunlara çözüm bulduk. Her önemli konunun ilimizde ve Ankara’da takipçisi olduk” değerlendirmesini yaptı.
GELECEĞE GURURLA YÜRÜYORUZ
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, genel kurul üyelerine seslenerek “Çok çalıştık, birliğimize hep birlikte çağ atlattık. Hiç yorulmadık. Sizlerden aldığımız destek ve güven, gücümüze güç kattı. Kırmızı listeyle yeniden genel kurul üyelerimizin huzurundayım. Gücümüze güç katmak, Birliğimizin geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesini sağlamak, tüm Türkiye’de elde ettiğimiz bu büyük gücü kaybetmemek, yeni başarılara el ele, omuz omuza ulaşmak için kırmızı listemizle yeniden huzurlarınızdayız. Geleceğe gururla yürüyoruz” şeklinde konuştu.
HER ŞEY ESNAFIMIZ İÇİN
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çalışmalarından dolayı Başkan Adlıhan Dere’ye teşekkür ederek, “Seçim demokrasisinin olmazsa olmazı. Verilen oylarla demokrasiyi yaşatıyoruz. Esnaf ve sanatkarımız ülkemizin hem ekonomik hem toplumsal belkemiğidir. Ülkemizin kalkınması esnaf ve sanatkarımız sayesindedir” ifadelerine yer verdi.
Esnaf ve sanatkarın verdiği emeğe teşekkür eden CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Bugün burada 110 bin üyenin oluşturduğu 75 odanın da içinde bulunduğu önemli kuruldayız. Seçimlerde rakibimizin olması olmazsa olmazdır. Demokrasi besleyen hukuktur. Hukuk sistemimiz hakim olduğu sürece demokrasimiz genişlemeye devam edecektir” diye konuştu.
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise AESOB’un esnaf ve sanatkarın daima yanında olduğunu söyleyerek şu şekilde devam etti: “AESOB’un bir önceki kongresinde de yine aranızdaydım. O gün, güzel bir demokrasi içinde tamamlayarak rekabet içinde gerçekleştirilen güzel bir kongre görmüştük. Alın terini ve emeği belli düzeydeki sermayesi ile birleştiren kıymetli esnaf arkadaşlarımız toplumumuzun vazgeçilmezdir.”
KUTLAMA VE TEBRİKLER
Başkan Adlıhan Dere’nin genel seçimden galibiyetle çıkmasının ardından, Dere ve beraberindeki heyet AESOB hizmet binasına geçti. Burada büyük bir coşku ve alkışlarla karşılanan Başkan Dere’ye, teşkilat mensupları yoğun ilgi göstererek tebriklerini iletti. Esnaf teşkilatında istikrarın yeniden tescillendiği gün, Royal Holiday Otel’de düzenlenen programla birlik, dayanışma ve zafer coşkusu içinde kutlandı.